Szőke nős Karácsony

Év vége felé pláne számot vetünk eredményeinkkel, és hát sokkal jobb a sikerekről szólni, mint azokról a dolgokról, amik nem a „büszkeségfalunk” díszei. Én most mégis a jó benyomáskeltések helyett egy szösszenetet küldök apró botlásim közül. Íme:

Mindig rohanok. Hol dolgozni, hol ügyintézni, hol a suliba, hol egy találkozóra. Az idővel állandó harcban vagyunk. Ezért igyekszem hatékonyan beosztani minden pillanatot, hogy amikor már nagyon fáradt vagyok, maradjon egy kevés időm semmit tenni. Kikaptam egy dugót. Reggel volt, és már otthonról induláskor éreztem, belefuthatok a csúcsforgalomba. Ezért elég hevenyészve készültem el: gyors öltözés, fésülködés, fogmosás, és zsupsz, be az autóba. Ilyenkor nincs meg az teljességérzetem, hogy „rendesen” nézek ki.

Már a tízedik percben beállt a forgalom, épphogy egyesben araszoltunk. Gondoltam, akkor itt az a sok üres idő, bepótolom az elmaradt reggeli tennivalókat: előbb sminkelek, aztán falok kicsit a sütimből.  Nem nagyon mertem körbenézni, ki láthat, mert akkor cikisnek éreztem volna a kocsiban festegetni magam. Így hát céltudatosan lehajtottam a kistükröt, előtúrtam szépítőszereim, és nekiláttam a sminkelésnek. Gondolom ezt elég öntudatos képpel tettem. Alig jutottam a szemárnyékolás egyébként teljesen szakszerű lépésein túl (ecsettel történő satírozás!), amikor a mellettem lévő kocsiból átdudált a sofőr. Gondoltam pukkadj meg, azért se nézek oda – biztosan kaján vigyorral a képén figyelget unalmában. Nehogy már azt gondolja, hogy most szégyenlősen elpakolok! Ha lehet még lendületesebben folytattam arculatom építését. Újra dudált a szomszéd autós. Erre már kissé dühös képpel (és persze félkészre festve), szúrós szemmel átnéztem a tülkölőre. A férfi a kocsim alja felé mutatott, miközben heves gesztikulálással igyekezett értetlen arckifejezésem látva tudtomra adni, hogy defektem van…

Ezzel kívánok nagyon-nagyon boldog Karácsonyt! (Megnyugtatásul elmondom, hogy azért vannak jobb pillanataim is: túl vagyok a vizsgaidőszakon, a mérlegem egy 4-es, a többi ötös.) Szóval van remény, szőkeség ide, vagy oda!

Edit