Vibrátor továbbra sem kapható!

A munka komoly dolog, de mindannyian örülünk, ha közben akadnak derűs percek. Néhány éve Tahiban kezdtem dolgozni, megnyitottam nagy hittel a Banyaszerviz 2. kozmetikát. Eleinte csak heti kétszer négy órát tartottam nyitva és vártam, hogy jöjjenek szépülni a Tahiban lakó hölgyek.

Egyszer csak látom, megáll egy idős bácsi az üzlet előtt biciklivel, letámasztja, majd belép gumicsizmában a kozmetikába. Korábban műszaki bolt volt ugyanezen a helyen, így meg sem lepődtem, mert azt hittem nem olvasta el a feliratot, hogy időközben profilváltás történt. Már kezdtem volna mesélni, hová költözött a fűrészbolt, de más irányba fordult a beszélgetés:

  • Jó napot kívánok! Érdeklődni szeretnék, lehet-e itt vibrátort kapni? – kérdezte a bácsi.

Annyira meglepődtem, hogy bármilyen logikus tisztázó kérdés, vagy egy rövid nemleges válasz helyett elkezdtem össze-vissza beszélni. Valamiért azt teljesen kizártnak gondoltam, hogy a bácsi tényleg vibrátort szeretne. Így sebtében magamban gyártottam egy ideológiát, mire is van neki szüksége, mert biztos voltam benne, hogy csak eltévesztette és gondoltam, majd én megmondom neki, mit is akart ő voltaképpen.

  • Olyan rezgős masszírozó gépre tetszik gondolni, ami derékfájásra jó? – szegeztem neki a kérdést.

Kicsit furcsán nézett rám a bácsi. Tekintetéből azt olvastam ki, hogy fiatal nő létemre elég hülye lehetek…

  • Hááát, olyasmire…
  • Tudja mit? – vágtam rá gyorsan -, majd ha megyek a nagykerbe, megnézem van-e. Tessék majd benézni és rákérdezni! – válaszoltam segítőkészen.
  • Jó van… Viszon’ látásra!

A bácsi nem jött vissza többet. Szerencsére a hölgyek különféle kozmetikai problémáikkal szép számmal megkerestek és több mint hat évig megtisztelték bizalmukkal a Banyaszervizt. Nekik és a többi kozmetika iránt érdeklődő nőknek üzenem: boldogan folytatom szépítésüket Leányfalun, ám vibrátor továbbra sem kapható! Viszont vannak még vidám történetek, amiket boldogan elmesélek. A nevetés megszépít – a jóféle Gigi krémekkel kombinálva meg aztán teljes lesz a siker, és mindenki csodaszépen távozik immár a Hajhullámból.

Csendes Edit

kozmetikus mester