Sminktetoválás

A Long Time Liner olyan egyedülálló technológiát fejlesztett a sminktetoválásban, amit a világon eddig csak ők alkalmaznak: a gép szabályozza, hogy az adott terülen milyen mélységben kell bejuttatni a festéket a bőr alá. Ez szemnél, szájnál, szemöldöknél különböző. Erre a precizításra az emberi szem és kéz nem képes – mégha gyakorlott tetováló is a szakember. 25 éve tetoválok, de a tizedmillimétereket képtelen voltam érzékelni. Most a Long Time Liner gép képes rá. Ezzel a festékbevitel egyenletesebb, a tű okozta fájdalom az érzéstelenítés után minimálisra csökken. Meglepetéssel tapasztaltuk azoknál a vendégeimnél, akiket korábban is tetováltam a régi gépemmel, mennyivel gördülékenyebb és kellemesebb a beavatkozás (a páciensek azt mondják, nem fáj, csak kellemetlen a tű karcolása), és mennyivel szebben fedett a tetovált felület. Ehhez természetesen hozzájárulnak a nagyon jó minőségű, magas tapadóképességű festékek is. Nem véletlen, hogy a Beauty Award (nemzetközi szépségipari verseny) díj első helyezettje lett egymás után kilenc alkalommal az eljárás. Célom mindig a minél természetesebb hatás elérése; kicsit élénkebb színek az arcon, szimmetrikusabb formák kialakításával. A hatás finom legyen, ne  a “tetováltság” domináljon!

Új korszak: LONG TIME LINER – csúcstechnológia a sminktetoválásban

A festékek az évek alatt egyenletesen halványulnak. Fontos tudnivaló, hogy minél sötétebb a kiválasztott szín, annál hosszabb ideig marad a bőrben. Amikor halványodni kezd, jöhet az “újratervezés”; meg lehet erősíteni ugyanazzal az árnyalattal, de lehet választani újakat is a számos lehetőség közül.

Különböző programbeállítási lehetőségek vannak szemre, szemöldökre, szájra, kontúr meghúzásához, illetve satírozáshoz.

Az elsők közt Bogi szerette volna kipróbálni, milyen, ha legjobbat választja. Az ő véleménye azért hiteles számomra, mert az első vendégeim egyike, aki időről időre rendszeresen frissíteti a sminktetoválásait. Annyira bátor volt, hogy egyszerre kérte a szemkontúrt, szemöldököt és a száj teljes szájsatírozást, miután nem viselte meg sem a bőrét, sem a fájdalomtűrő képességét nem vette annyira igénybe,mint a korábbi eljárás. A fotó közvetlenül a tetoválás után készült. Enyhén duzzadt a bőre, de nem kellett bújkálnia a friss tetoválás miatt.

Szemkontúr alul és felül, púderes szemöldökkel, ami a sötétebb festékes varr precíz ápolása után néhány nap múlva rajzolódik ki: a szemöldök alja erősebben, a felső része lágyabban festett, mintha csak szemhéj púderrel lenne satírozva.

A szájtetoválásnál a dekoratív, ám mégsem harsány hatásra törekedtünk. A kontúrt megypirossal, a belső részt “eperszínnel” töltöttem ki, végül az optikai domborítás céljából a sötétebbel helyenként összemostam a színeket.

A végeredmény: a vidám, magabiztos Bogi.

Párizsban jártam és volt szerencsém egy továbbképzésen Dany-től új szemöldökszálazási technikát tanulnom, amit rögtön kipróbáltam itthon.

Az előszoba. A továbbképzés egy párizsi plasztikai sebész rendelőjében történt.

Dany, a francia kolléganő, aki megmutatta, hogyan dolgoznak ők Párizsban.

Várakozás, hogy beléphessek a "szentélybe". Megvallom azért örültem, hogy a műtőben megfigyelőként és nem páciensként voltam jelen, noha Párizs legjobb sebésze hírében áll a doktor, akinek a rendelőjében voltunk.

Danny sok plasztikai sebészeti beavatkozás utáni helyreállító tetoválást végez, ezért dolgozik egy plasztikai sebész műtőjében. Természetesen ez most egy rendhagyó alaklom volt a bemutató kedvéért - az operációk természetesen nem így zajlanak. Oda már vendégek nem mehetnek be, és minden steril körülmények közt folyik.

Az új technika lényege, hogy a szálakat nem “szabályosan” párhuzamosan tetoválják egymás mellé, hanem sokkal spontánabb, de mégis rendszert alkotó formában.