Szemöldök tetoválás

Milyen jó lenne reggel kisimultan, sminkelve, jól fésülten ébredni, mint a filmeken a végzet asszonyai. A frizura épségét tudtommal a hajháló, esetleg a hajcsavarókban alvás oldhatja meg. Egyik sem valami szexi… NADE sminket már produkálhat kozmetikai tetoválással! Ébredéskor, úszáskor, nyaraláskor – mindig! – ott van a precíz szem- vagy szájkontúr, a szép szemöldök. Hangsúlyozom: A SZÉP SZEMÖLDÖK! Szerencsére vége már annak az őrületnek, amikor teljesen kigyantázták a meglévő szemöldököt, és új, kissé „csodálkozós”, vékonyka vonalat rajzoltak a homlokra! Szerintem mindannyian láttunk ilyeneket.

A szemöldöktetoválás akkor szép, ha természetes hatású! Persze korrigálni lehet a meglévőt, kis szélesítéssel, hosszabbítással, szebb ív kialakításával. De akkor lesz igazán éke az arcnak, ha annak karakterétől nem üt el sem színben, sem formában! Ezért kell nagy gondot fordítani az előzetes kirajzolásra! Lehet satírozni, vagy „szálkázós”, vagy úgynevezett “soft powdwer” (púder hatású lágy satír) technikával készíteni – lényeg a természetesség! Fontos információ, hogy el kell dönteni: tartósabb vagy természetesebb legyen a szemöldök tetoválásunk? Minél kevesebb festéket juttatunk a bőrbe, az annál hamarabb felszívódik. Így a szálazott szemöldök nem tart annyi ideig, mint a satírozottak, de lényegesen természetesebb hatású. Ezeket a tetoválás előtt alaposan végigbeszéljük, és a meglévő szemöldök formájához, mennyiségéből kiindulvasegítek tanácsokkal, melyik lenne ideálisabb az adott szemöldökhöz. 
Az idősebb korosztály is előszeretettel tetováltat, hiszen a szemöldök a rendszeres csipeszeléstől, az évek előrehaladtával megkopik. Közben a szem is romlik, szemüvegben pedig nehéz szép szimmetrikus szemöldököt festeni nap, mint nap.

Arra kell számítani, hogy három napig erősebben festett hatású lesz a tetoválás. Ilyenkor még a festék rajta van a bőr külső felületén is, ettől kétszer olyan erős a színhatás, mint amennyire később pigmentálódik a festék a bőr alatt. Három nap után (ezalatt folyamatosan kenni kell az erre ajánlott krémmel!) ez, a külső részen lévő festék lejön, és marad a bőr alatt a végleges szín, amit még egy hónap után korrigálni szoktunk, hogyha helyenként felszívódott a festék, akkor pótoljuk az egyenletesebb színhatás érdekében.

Érdemes ezekben a napokban kis pirósítót, szemfestéket, rúzst, szájfényt használni a nem tetovált részekre, hogy ne legyen nagyon feltűnő a tetoválás, csupán sminkeltebbnek hasson az arc!

Noémi szemöldök tetoválás előtt

Noémi közvetlenül szemöldök tetoválás után

Sűrűn szálazott szemöldök

Ha nem szeretnéd, hogy erős legyen a szemöldök tetoválásod, de nem a szálazott szemöldök tetszik, akkor számodra a megoldás a lágy satír – soft powder – tecnikával készült tartós smink. Ennél a módszernél az alsó rész kicsit sötétebb árnyalatú, a felső kicsit halványabb. 

Lehet az egész szemöldök "púderes" hatású. amikor olyan, mintha csak egy kis szemhéjporral lenne sminkelve.

A szemöldöktetoválás nincs életkorhoz kötve, sőt! Ahogy haladunk előre az életünkben, fakóbb lesz a bőrünk, ritkul a szemöldökünk és a szempillánk. De miért kéne ebbe beletörődni, hiszen egy színes egyéniségű nő, színes megjelenéssel mindig igazi Nő marad! Felejtsük el a szürkeséget az öltözködésben és az arcon! A korunknak megfelelelően. a harsányságot elkerülve, egy diszkrét színválasztással ragyogjunk! A sminkkel és a ruházatunkkal is kommunikáljuk azt, hogy a kor csak hozzánk tesz! A legidősebb vendégem, aki sminktetoválást kért 84 éves volt és gyönyörű pasztelsárga kabátban érkezett.